Ion Lungu recunoaște că Primăria poate lucra și cu jumătate din numărul actual de personal, dar nu vrea să se dispenseze de salariați: Le vom găsi de treabă


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că în acest an bugetul va fi unul de austeritate în ceea ce privește cheltuielile de funcționare ale Primăriei Suceava, dar a precizat că nu are în vedere concedierea unor salariați.  

„Am făcut o declarație anul trecut, că Primăria poate lucra la fel de bine și cu jumătate de personal. O spun și azi la fel. Eu vin din mediul privat și știu cum se pun problemele acolo”, a spus Ion Lungu.

Primarul a subliniat că în această perioadă sunt mai multe condiționări cum ar fi limitarea angajărilor doar pentru cazuri excepționale, să nu mai fie crescut fondul de salarii și să fie redistribuiți salariații care nu au ocupare suficientă  în domenii precum fonduri europene, sau alte domenii, cum e serviciul de asfaltări proprii.

„Este loc. De ce să fim nesinceri cu noi. Este loc. Gradul de ocupare nu este de sută la sută la toți salariații”, a spus Ion Lungu.

El a arătat că nu sunt ocupate toate posturile din Primăria Suceava, fiind libere 82 de poziții, dar a subliniat că dorește să întărească în primul rând serviciul de proiecte cu finanțare europeană pentru că de acolo vor fi atrase fondurile importante pentru oraș.

Primarul a recunoscut că este lejeritate în domeniul public și că este loc unde să se mai redistribuie.

„Nu sunt de acord să dai oamenii afară, dar sunt de acord să le găsim grad de încărcare, de ocupare”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de