Transport de lemn interceptat de polițiști la Mălini după o sesizare prin 112. S-au confiscat 3,26 m.c. lemn rotund brad și s-au aplicat amenzi de peste 17.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din Mălini au interceptat, sâmbătă dimineața, în urma unui apel la 112 un camion care transporta lemn pe DN2E și care urma să se apropie de satul Mălini.

Polițiștii s-au deplasat spre locul indicat pe DJ.209 A, pe raza comunei Mălini și au oprit în trafic ansamblul de vehicule format din capul tractor – autoutilitara  marca Man care tracta o semiremorcă ce  transporta  material lemnos.

Șoferul a prezentat pentru control  aviz de   însoțire pentru cantitatea de 34,82 mc și avizul de  însoțire pentru cantitatea de 34,82 mc, ambele emise la data de 29.01.2021, de o firmcă cu punct încărcare în comuna Mănăstirea Cașin din județul Bacău și cu  punct de descărcare în sat Mironu.

După verificarea avizelor în baza de date SUMAL s-a constatat că avizul de însoțire primar emis la data de 29.01.2021, figurează cu  cantitatea de 24,83 mc și în celălalt aviz de însoțire figurează cantitatea de 10,99 mc, fapt pentru care ansamblulul de vehicule a fost condus la sediul Ocolului Silvic Mălini pentru clarificarea situației, fiind dat în custodie paznicului de serviciu.

De asemenea, încărcătura prezenta suspiciuni cu privire la depășirea  tonajului.

Față de cele constatate s-a solicită anunțarea lucrătorilor de la Garda Forestieră Suceava și de  ISCTR Suceava pentru clarificarea situației. 

Verificările au fost continuate de polițiștii din cadrul S.P.R.7 Mălini  care au asistat la efectuarea inventarierii materialului lemnos  de către reprezentanții Ocolului Silvic Mălini, care au constatat că ansamblul rutier de mai sus a transportat în plus cantitatea de 3,26 m.c. lemn rotund brad, în valoare de 1.108 lei, care a fost confiscat și  predat în custodie organelor silvice.     

De asemenea, s-a constatat că avizele de însoțire a materialului lemnos din data a de 29.01.2021, au fost completate în mod necorespunzător de emitent, în ceea ce privește cantitățile transportate.

La fața locului s-au prezentat și lucrători din cadrul  ISCTR Suceava, pentru a stabili tonajul încărcăturii, însă șoferul a refuzat sa se deplaseze în localitatea Dărmănești să-i fie cântărită marfa, fapt pentru care a fost sancționat de reprezentații acestei instituții cu suma de 4.000 lei.

Șoferul a mai fost sancționat cu 10.000 lei pentru încălcarea prevederilor art.19 lit.a  și art.21 lit.d.; 1.305 lei la OUG.195/2002 , pentru faptul că avea ITP expirat din data de 27.01.2021 la autoutilitara marca Man și reținerea certificatului de înmatriculare și cu 1.305 lei pentru faptul că avea ITP expirat din data de 27.01.2021 la semiremorca  SCHMITZ și reținerea certificatului de înmatriculare și cu 1.000 lei pentru faptul că nu avea asigurare RCA la semiremorca  SCHMITZ și reținerea certificatului de înmatriculare.


Intră acum și în grupul de