„Zona metropolitana Suceava”, un fapt aproape implinit (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Înfiinţarea “Zonei metropolitane Suceava”, care să includă oraşul Salcea şi cinci comune limitrofe municipiului. Asta urmează să propună Consiliului Local, spre aprobare, primarul Sucevei, Ion Lungu.

Din punctul său de vedere, Zona metropolitană este aproape un fapt împlinit pentru că deja se fac investiţii care ocupă zone atât din municipiul Suceava cât şi din localităţile limitrofe, dar este deja în derulare şi un program european de reabilitare a reţelelor de apă şi canal din aglomerarea urbană Suceava care include şi localităţile limitrofe.

Primarul a subliniat că este corect să se realizeze o strategie comună pentru asigurarea de servicii publice în această aglomerare urbană şi a mai spus că este necesară şi o strategie unică în domeniul dezvoltării urbanistice.

Lungu a mai spus că va solicita primarilor din localităţile limitrofe acordul pentru realizarea acestei zone metropolitane, aceasta venind în sprijinul locuitorilor din respectivele localităţi şi care nu va atinge activitatea primarilor respectivi.


Intră acum și în grupul de