Music Pub gazduieste o noua intalnire de cenaclu, dedicata filmului


Intră acum și în grupul de

Sucevenii sunt aşteptaţi la o nouă seară de film, joi seara, de la ora 18:00, la Music Pub din Suceava. Organizat de cenaclul sucevean “Zidul de Hârtie”, evenimentul va oferi celor prezenţi proiecţia filmului “Europa”, 1991, aparţinînd lui Lars von Trier. Prezentarea filmului va fi făcută de poetul Florin Dan Prodan. Intrarea este liberă.

Trier (n. 30 aprilie 1956) este regizor de film danez asociat cu mişcarea Dogma 95, care a mai realizat, printre alte filme, “Dancer in the Dark” (cu Bjork), “Dogville” (Nicole Kidman) dar şi controversatul “Antichrist”.

Primul său film de lung metraj, “Forbrydelsens element” (Elementul crimei, 1984), câştigă Marele Premiu pentru Tehnică la Cannes.

Pentru televiziune, von Trier regizează “Medea” (1988) care obţine premiul Jean d’Arcy în Franţa. “Breaking the Waves” cîştigă Marele Premiu al Juriului de la Cannes, premiul Cesar pentru Cel mai bun film străin, premiul EFA pentru Cel mai bun film european iar actriţa principală Emily Watson este nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă.

În 2000 a avut loc premiera dramei muzicale “Dancer in the Dark”. Filmul a obţinut Palme d’Or la Cannes 2000. În 2003 începe trilogia „SUA: tărîmul tuturor posibilităţilor” cu filmul Dogville, “cătunul cu oameni mai răi decât câinii”.


Intră acum și în grupul de