Si in acest an, sucevenii vor primi lumina sfanta a Invierii de la Ierusalim (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Şi în acest an de Paşti, bisericile din Bucovina vor primi Lumina Harică de la Mormântul Sfânt din Ierusalim. Aceasta va fi adusă în ţară de o delegaţie a Patriarhiei Române, din care va face parte, cu binecuvântarea scrisă a Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, şi preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

În ceea ce priveşte programul „Paştele în Bucovina”, şeful deliberativului judeţean a declarat joi că a discutat şi cu IPS Pimen Suceveanul, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor şi că manifestările prilejuite de Sărbătorile Pascale vor începe în data de 25 martie, de Bunavestire, cu a XX-a ediţie a Festivalului de cântece religioase de la Fundu Moldovei şi apoi cu Festivalul ouălor încondeiate de la Ciocăneşti.

Totodată, vor mai fi organizate spectacole de cântece religioase de Florii, ia de Paşti vor fi cântece de toacă şi clopote, sau concursuri de ciocnit ouă. El a spus că programul complet al manifestărilor din programul Paşti în Bucovina va fi realizat în colaborare cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor şi autorităţile locale din judeţ.

Flutur a mai anunţat că oul încondeiat uriaş, înscris anul trecut în World Records Academy ca cel mai mare ou de Paşti, amplasat în prezent în zona centrală a municipiului Suceava, urmează să fie mutat în Muzeul Satului Bucovinean.


Intră acum și în grupul de