Încă 42.000 doze de vaccin Moderna vor ajunge mâine în țară


Intră acum și în grupul de

42.000 doze de vaccin Moderna vor ajunge mâine la Institutul Național de Cercetare– Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”, reprezentând cea de a treia tranșă de vaccin Moderna, a informat Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva Covid-19.

Potrivit sursei citate, dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale existente la nivel național, fără a preciza însă cantitatea livrată în aceste centre.

CNCAV mai arată că transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse la București pe cale terestră.

Totodată, Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva Covid-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România – autoritatea națională cu competență în domeniul medicamentului de uz uman. Ca urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în „lanțul rece” (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).


Intră acum și în grupul de