Patru moldoveni au trecut ilegal granita


Intră acum și în grupul de

Patru basarabeni ce au trecut ilegal graniţa au fost depistaţi sâmbătă în trafic. Potrivit IPJ Suceava, la ora 11.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Suceviţa, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe linie de poliţie rutieră, au oprit pentru control pe DN 17A, un microbuz şi un autoturism înmatriculate în Ucraina.

Trecând la legitimarea persoanelor din microbuz, s-a stabilit că la volan se află H. Marin, de 33 ani şi H. Dmytro, de 23 ani ambii din Ucraina, iar pe scaunele din spate se aflau patru cetăţeni din Republica Moldova, respectiv: V. Ala, de 43 ani, A. Sergiu, de 31 ani, M. Alexandru, de 27 ani şi M. Constantin, de 31 ani, toţi din Chişinău.

Poliţiştii au legitimat şi persoanelor din autoturism, aflând că aceştia erau împreună cu celelalte persoane, conducătorul autoturismului fiind M. Serhii, de 27 ani, iar pe locul din dreapta se afla K. Volodymyr de 28 ani, ambii din Cernăuţi.

Verificând paşapoartele celor 8 persoane, s-a stabilit că cei patru cetăţeni ucraineni au intrat legal în ţară prin P.C.T.F. Siret în cursul zilei, dar cei patru cetăţeni moldoveni nu aveau nici o viză de intrare pe teritoriul României.

S-a luat legătura cu Oficiului Român pentru Imigrări – Centrul Regional Rădăuţi, pentru sprijin în efectuarea de verificări în bazele de date ale acestei instituţii, stabilindu-se că cetăţenii moldoveni au intrat în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, pentru continuarea cercetărilor şi soluţionarea procedurală, conform competenţei materiale.


Intră acum și în grupul de