Bugetul pentru 2021 al municipiului Suceava va fi de circa 100 de milioane de euro. Pentru străzi sunt prevăzuți 5,2 milioane de euro. Ion Lungu: Consilierii opoziției au propus creșă în Burdujeni și un centru de îngrijire a persoanelor vârstnice


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că a construit o primă formă a bugetului municipiului pentru anul 2021.

Potrivit acestuia, valoarea bugetului va fi de 486,3 milioane de lei, din care 242,6 de milioane de lei pentru funcționare, iar 243 de milioane de lei pentru dezvoltare.

„Marea noastră șansă sunt fondurile europene”, a spus primarul.

El a arătat că din buget, pentru străzi a fost prevăzută suma de 26,1 milioane de lei, din care 15,1 milioane de lei pentru reparații străzi, iar 15 milioane de lei pentru investiții.

La subvenții, în acest an este prevăzută suma de 21, 1 milioane de lei cu 3 milioane de lei mai puțin decât anul trecut pentru că s-a redus tariful gigacaloriei. Cea mai mare parte a subvenției va fi alocată pentru termoficare, iar aproape 9 milioane de lei vor merge pentru transportul public local.

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 9 februarie 2021

Primarul a mai spus că a avut primele consultări cu partidele din opoziție.

În urma discuțiilor cu cei de la PSD el a reținut un amendament al consilierului local PSD Adelina Paiu, privind construirea unei creșe în Burdujeni, cu care este total de acord.

El a spus că sunt mai multe variante de amplasament, în curtea Liceului industrial nr. 1, sau în zona Dealul Mănăstirii.

După discuțiile cu consilierii PMP, consilierul local Anca Gâtlan a propus un centru îngrijire persoane vârstnice.

Primarul spus că acestea vor fi incluse în buget

„Sper ca în jurul datei de 15 martie să putem aproba bugetul în Consiliul Local”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de