DSP Suceava: Vaccinul împotriva Covid-19 produs de AstraZeneca va fi administrat în centre comunitare din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Dolhasca


Intră acum și în grupul de

DSP Suceava a anunțat că de miercuri, de la ora 12:30, în platforma de programare au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, iar în cele 5 cabinete noi deschise în județul Suceava  sunt disponibile 300  de sloturi/zi, câte 60 de cabinet.

Astfel, se vor face vaccinări la Sala de sport a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” și la Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Miron Costin” din  Suceava, la Sala de sport a Colegiului Național „Dragoș Vodă”  Câmpulung Moldovenesc,  incinta Parcului ZOO Rădăuți  și Casa de cultură „Alexandru Arșinel” din Dolhasca.

Programarea pentru vaccinarea cu produsul  AstraZeneca începe miercuri și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie.

Ulterior, în fiecare zi, vor fi alocate noi sloturi care vor permite programări pentru vaccinarea cu AstraZeneca, până în data de 11 aprilie. 

 Conform recomandărilor autorităților medicale, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca se va realiza pentru grupa de vârstă 18-55 de ani.

 „Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile”, precizează DSP Suceava.

 Programarea se poate face în platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător , prin intermediul medicului de familie/curant, prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25, sau prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor.

„Reamintim că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la  momentul respectiv”, subliniază DSP Suceava.


Intră acum și în grupul de