Autoritatile judetene ancheteaza modul in care s-a estimat pretul unei masini de curatat cartofi


Intră acum și în grupul de

Toate listele de achiziţii şi dotări independente de la unităţile din subordinea CJ Suceava vor fi verificate, a declarat marţi, vicepreşedintele CJ Suceava, Vasile Ilie. El a informat că a solicitat efectuarea unei anchete administrative la Centrul şcolar pentru educaţie incluzivă din Suceava pentru a se stabili criteriile de estimare a preţului de 35.000 de lei la achiziţia unei maşini de curăţat cartofi.

Ilie a explicat că în vederea efectuării unei achiziţii, unitatea respectivă face mai întâi o estimare „grosieră” ce este apoi prevăzută în buget, iar OUG 34/2006, privind achiziţiile publice că valoarea estimată a achiziţiei va fi determinată înaintea începerii procedurilor de achiziţie de pe SEAP. El a mai spus că CJ Suceava nu a efectuat până acum toate achiziţiile de bunuri prevăzute pentru că banii nu sunt suficienţi şi că pe parcursul exerciţiului bugetar apar situaţii de urgenţă, deosebite care necesită asigurare de fonduri.

PSD Suceava a cerut, luni, conducerii Consiliului Judeţean Suceava să expună public maşina de curăţat cartofi pe care o cumpără pentru că preţul prevăzut pentru această achiziţie, de 35.000 de lei, este un record mondial.


Intră acum și în grupul de