Cod galben de ger în toată țara până luni. Temperaturile se vor încadra între -18 și -8 grade. În județul Suceava, mai ales la munte, se așteaptă și ninsori temporar viscolite și polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis joi două avertizări cod galben de ger și vânt puternic ce vizează județul Suceava.

Potrivit ANM, în intervalul 11 februarie (ora 12:00) – 15 februarie (ora 10:00) se așteaptă răcire accentuată în toate regiunile țării.

Concret, mai ales pe parcursul nopților și al dimineților va fi ger, la început în vest, nord, nord-est și centru, apoi și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -10 grade și se vor încadra, în general, între -18 și -8 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde din noaptea de vineri spre sâmbătă (12/13 februarie) vor coborî sub -20 de grade.

Maximele diurne vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -10 și -2 grade.

Meteorologii atrag atenția că vremea va fi deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales noaptea și dimineața.

Totodată, în intervalul 11 februarie (ora 12:00) – 12 februarie (ora 18:00) vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării; ninsori temporar viscolite și polei în nord-vest, nord, centru, est și sud-est.

ANM precizează că mai ales pe parcursul zilei de joi (11 februarie) și în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie) vor fi precipitații în majoritatea regiunilor, la început ploi apoi predominant ninsori. Se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a teritoriului, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în centru, sud și est. În Moldova, Muntenia, Dobrogea, Transilvania, Maramureș și la munte temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată.

Intensificări ale vântului vor mai fi și pe parcursul zilei de sâmbătă (13 februarie), dar pe arii mai restrânse și în special în zonele de munte și în Moldova, a menționat sursa citată.

foto credit www.hippopx.com/hr