Trei elevi ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare” au obținut rezultate remarcabile la Olimpiada Iraniană de Geometrie


Intră acum și în grupul de

Trei elevi ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare” din Suceava au obținut rezultate bune la Olimpiada Iraniană de Geometrie care s-a desfășurat online în 30 octombrie 2020.

Rezultatele celei de-a  VII-a ediție a prestigioasei  competiții internaționale IRANIAN GEOMETRY OLYMPIAD(IGO 2020) au fost publicate recent.

Geometria este unul dintre cele mai vechi subdomenii ale științei umane, iar din anul 2014, Olimpiada de Geometrie și-a propus să acorde mai multă atenție geometriei și să promoveze gândirea geometrică și logică.

Acest eveniment este o competiție academică anuală pentru elevi de liceu care și-a extins activitatea la nivel internațional în 2015, prin care se desfășoară simultan în diferite țări din întreaga lume.

Competiția a avut loc la data de 30 octombrie 2020, s-a  desfășurat on-line, iar concurenții au redactat soluțiile problemelor  în limba engleză, obiectivitatea  fiind asigurată și de înregistrarea video a activității fiecărui concurent.

La secțiunea „Intermediate” au participat 194 concurenți din 42 țări și au obținut rezultate remarcabile și trei elevi de la colegiul „Ștefan cel Mare”  Suceava.

Astfel,  Antonio Laslău, clasa a VIII-a, profesor Raluca Alexa a obținut medalia de bronz la fel ca și Maria Popa , clasa a X-a, profesor Dan Popescu.

Medalie de argint a obținut Șerban Orza , clasa a X-a, profesor Dan Popescu.

  În anul 2017, la aceeași olimpiadă, obținea „argint” ștefanistul Bogdan Rusu.


Intră acum și în grupul de