Lucian Harșovschi: În municipiu vor fi instalate 22 de automate pentru achiziționare biletelor sau abonamentelor TPL


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, că municipalitatea suceveană este în plină modernizare a transportului public și într-un program de îmbunătățire a flotei TPL.

El a spus că Primăria Suceava a început implementarea sistemului de e-tiketing în municipiu, iar stațiile de transport în comun vor fi modernizate.

Potrivit acestuia, sistemul de e-ticketing va trebui să fie funcțional în termen de 10 luni.

Harșovschi a spus că în stațiile de călători vor fi amplasate afișaje electronice de informare prin care se transmite în cât timp vine autobuzul, ce linii trec pe acolo, iar în stații vor fi instalate și 22 de automate de la care se vor putea achiziționa bilete sau abonamentul cu bani sau card urmând ca taxatoarele să dispară din autobuze.

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

📺 Conferință de presă la Primăria Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 16 februarie 2021

El a precizat că flota de autobuze electrice mari a parcurs până acum 366.000 de kilometri, iar cele mici aduse în luna decembrie au 26.000 de kilometri parcurși.

Potrivit acestuia, costul pe kilometru pentru un autobuz electric este de 0,957 de lei, iar pentru autobuzele cu motoare termice este de 2,45 de lei urmând să fie făcută o economie de 62 la sută după ce flota va fi complet electrică.

Viceprimarul a mai declarat că se așteaptă până la sfârșitul lunii martie încă 7 autobuze electrice mici, iar cele 15 autobuze electrice mari ce vor fi livrate de firma poloneză Solaris și achiziționate de Ministerul Dezvoltării ar urma să ajungă în decurs de maximum 20 de luni de la semnarea contractului.


Intră acum și în grupul de