Noul turn de dirijare și control al traficului de pe Aeroportul Suceava a intrat în funcțiune


Intră acum și în grupul de

Noul turn de control al Aeroportului Suceava a intrat de vineri în funcțiune, a anunțat directorul aeroportului sucevean, Ioan Măriuța.

Potrivit acestuia, în anul 2011 o inițiativa a Consiului Județean Suceava este aprobată, iar aceasta a avut ca scop dezvoltarea zonei prin aducerea la standarde europene a Aeroportului Suceava, a serviciilor oferite de acesta, cât și creșterea capacității  atât la nivel de terminal, cât și al pistei și platformei de rulare.

Proiectul inițiat a prevăzut modernizarea suprafeței de mișcare, turn de control și amenajarea terenului în vederea amplasării unui nou sistem de navigație pentru aeronave.

Printr-o colaborare cu Romatsa, în calitate de consultant și furnizor de servicii de navigație aeriană, în anul 2015 s-au finalizat lucrările de construcție a ultimului obiectiv și anume Turnul de control, iar în anul 2016, acesta a fost predat spre folosință furnizorului de servicii de navigație aeriană pentru operationalizare.

„Spre sfârșitul anului 2020 am fost înștiințați de noul coordonator de proiect, din partea Romatsa,  Florentin Ulmeanu, de faptul că se întreprind demersuri pentru transferul activității în nouă clădire și s-a depus documentația pentru aprobarea operaționalizării la Autoritatea Aeronautică Civilă Română”, a menționat sursa citată.

Astfel că din noiembrie 2020 până în februarie 2021 s-a reușit atât obținerea aprobării, echiparea noului Turn cât și transferul activității în nouă clădire.

„Astfel, vineri, 19.02.2021 este data de la care toată activitatea se desfășoară din noul Turn de dirijare și control al traficului aerian”, a anunțat Ioan Măriuța.

El a menționat că lucrările de dezvoltare zonală și locală vor continuă prin extinderea capacității infrastructurii de pasageri, prin finalizarea unui nou corp de clădire al terminalului din Aeroportul “Ștefan cel Mare-Suceava” în cursul anului 2021.


Intră acum și în grupul de