Luna viitoare, „Amgaz” incepe lucrarile la Dorna si Campulung


Intră acum și în grupul de

La mijocul lunii viitoare, operatorul de gaze naturale „Amgaz Distribuţie” va demara investiţiile în Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, a anunţat luni, vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu. Potrivit acestuia, în Câmpulung Moldovenesc firma de distribuţie a gazelor naturale va construi 60 de kilometri de reţele de distribuţie în următorii doi ani din care 30 de kilometri în decursul acestui an. Cadariu a menţionat că Primăria din Câmpulung Moldovenesc trebuie să organizeze cât de repede licitaţia pentru desemnarea operatorului local de termoficare până la punerea în funcţiune a centralei de cogenerare, preconizată pentru luna iunie.

În municipiul Vatra Dornei, „Amgaz” va construi 40 de kilometri de reţele de distribuţie a gazului metan în următorii doi ani, iar pentru ca sistemul să fie pus în funcţiune condiţia este ca Transgaz să finalizeze magistrala de înaltă presiune între Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei.

Consiliul Judeţean Suceava (CJ) şi Transgaz au semnat în luna februarie contractul de predare gratuită a investiţiilor în valoare de 11,5 milioane de euro din domeniul transportului gazului natural executate în judeţ prin proiectul judeţean de utilităţi, urmând să fie continuate lucrările prevăzute în proiect, în acest an fiind prevăzută construcţia magistralei spre Vatra Dornei.

Firma „Amgaz” a câştigat în luna decembrie 2009 licitaţia organizată de Ministerul Economiei pentru desemnarea operatorului de gaz natural în municipiile Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de