Cadariu sustine ca frustrarile lui Mirza s-au transformat in critici la adresa conducerii CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Daniel Cadariu, care deţine şi funcţia de vicepreşedinte al PD-L Suceava, a apreciat luni că la baza criticilor aduse de liderul PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, privind neimplicarea administraţiei judeţene în repararea şi întreţinerea drumurilor judeţene stă lipsa de informare a acestuia pe fondul unor frustrări legate de pierderea, în 2008, a preşedinţiei CJ Suceava. „Într-un an şi jumătate de activitate parlamentară în cazul lui Gavril Mîrza nu este nici un rezultat concret pentru judeţul Suceava, ci doar exprimare de frustrări pentru pierderea preşedinţiei Consiliului Judeţean şi aprecieri asupra activităţii CJ Suceava prin prisma modului propriu de inacţiune timp de 12 ani”, a spus Cadariu.

El a declarat că senatorul Gavril Mîrza putea afla planul de măsuri pentru reparaţii şi întreţinerea de drumuri judeţene dacă studia bugetul Direcţiei de Drumuri Judeţene şi a subliniat că strategia de reabilitare de drumuri judeţene se face cu respectarea prevederilor legale de achiziţie publică, reamintind că în 2008 fostul preşedinte al CJ Suceava a încălcat legea şi au fost executare lucrări ilegale şi de calitate proastă de reparaţii în valoare de 8,2 milioane de lei.

Cadariu a spus că pentru reparaţii şi întreţinere cu finanţare multianuală pe trei ani a fost organizată licitaţia pe SEAP, iar deschiderea ofertelor este prevăzută pentru 21 aprilie 2010, bugetul estimat fiind de 100 de milioane de lei.

El a reamintit că în prezent sunt în execuţie cinci drumuri judeţene finanţate prin POR, urmând ca în 2010 să se obţină finanţare prin acest program pentru alte două drumuri, iar prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova vor fi încheiate contracte de execuţie în 2010 pentru trei drumuri judeţene şi vor fi depuse în acest an proiecte de finanţare pentru alte şapte drumuri judeţene.

Totodată, cu fonduri alocate de Guvern sunt în execuţie patru drumuri judeţene, alte trei intră în execuţie în 2010, iar prin programul naţional de drumuri judeţene vor fi reabilitaţi între 100 şi 150 de kilometri în acest an.
Mai mult, el a subliniat că din bugetul CJ Suceava se află în derulare patru proiecte de refacere a unor trasee de drumuri judeţene, iar alte şase vor intra în acest an în execuţie.

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mîrza, a criticat, vineri, într-o conferinţă de presă, lipsa de preocupare a administraţiei judeţene pentru drumurile judeţene, menţionând că din 2004 când s-au executat lucrări în valoare de 250 de milioane de lei pentru realizarea legăturilor între mănăstiri nu s-au mai făcut lucrări de întreţinere şi reparaţii şi a arătat că toate lucrările care se fac acum pe drumuri judeţene sunt proiecte lansate de el.


Intră acum și în grupul de