Pardau reclama absenteismul reprezentantilor PNL si PSD de la sedintele BP al Camerei Deputatilor


Intră acum și în grupul de

Secretarul Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor, deputatul PD-L de Suceava Dumitru Pardău, a criticat luni absenteismul reprezentanţilor PNL şi PSD de la şedinţele Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor şi consideră inacceptabilă şi nepermisă această atitudine, fiind o dovadă a lipsei de respect faţă de colegii din Biroul Permanent cât şi faţă de cei care i-au mandatat să-i reprezinte în această structură de conducere. „Este o atitudine care demonstrează că cei doi preşedinţi proaspăt aleşi, Victor Ponta şi Crin Antonescu pun problemele din propriile partide mai presus decât activitatea Legislativului acestei ţări. Am ajuns momente în care aceştia, cu toate că sunt majoritari, ignoră şedinţele Biroului Permanent. Joacă teatru ieftin, încearcă un gen de intimidare jalnică, fără suport”, a apreciat Pardău.

El a arătat că în conformitate cu Regulamentul Camerei Deputaţilor, Biroul Permanent “pregăteşte şi asigură desfăşurarea în bune condiţii a lucrărilor Camerei Deputaţilor” şi a cerut deputaţilor PSD de Suceava să ia atitudine faţă de modul în care acţionează colegii lor, iar dacă nu o vor face, înseamnă ca sunt de acord cu acest mod „nepoliticos şi obraznic” de “lucru” în Camera Deputaţilor.

Pardău consideră că cei doi preşedinţi de partide, Victor Ponta şi Crin Antonescu, „gândesc învechit, mişeleşte şi practică un sport la modă în partidele lor, pase de şicane”.

El arată că PD-L va participa la şedinţele BP, iar în plen va asigura cvorumului pentru România trece prin momente dificile care trebuie să fie tratate cu foarte mare responsabilitate şi nu fug de răspundere, aşa cum procedează parlamentarii PSD şi PNL. „Parlamentarii PSD şi PNL nu participă la şedinţele de plen, deşi acesta le este serviciul, slujba plătită din bani publici”, a mai spus Pardău.

Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor nu s-a putut ţine, luni, din lipsă de cvorum, deoarece reprezentanţii PNL şi PSD au absentat, a anunţat secretarul Camerei Sever Voinescu (PDL), menţionând că liberalii şi social-democraţii blochează pentru a două oară activitatea Biroului.

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase i-a invitat pe liderii grupurilor parlamentare, marţi, la o discuţie pentru deblocarea situaţiei determinate de absenţa deputaţilor PSD şi PNL de la şedinţa de luni a BP al Camerei.


Intră acum și în grupul de