11,4 milioane de lei pentru finalizarea termoficarii in trei orase sucevene


Intră acum și în grupul de

În vederea finalizării investiţiilor la centralele de cogenerare din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului şi Rădăuţi, construite prin programul „Suceava-Utilităţi şi mediu la standarde europene” sunt necesare încă 11,4 milioane de lei, pentru ca acestea să funcţioneze în regim de cogenerare şi să producă atât agent termic cât şi energie electrică.

Vicepreşedintele CJ Suceava, Daniel Cadariu, a declarat, luni, că instituţia pe care o conduce a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului de Finanţe alocarea acestei sume prin Programul Termoficare 2006-2015.

Potrivit lui Cadariu, cea mai mare sumă, 9,8 milioane de lei este necesară centralei din Rădăuţi, alte 1,2 milioane de lei pentru cea din Gura Humorului şi 400.000 de lei pentru cea din Câmpulung Moldovenesc.

El a arătat că MAI a arătat că prin Legea bugetului pentru 2010, pentru programul de termoficare a fost alocată suma de 43,4 milioane de lei, sumele urmând să fie repartizate după depunerea de proiecte din partea autorităţilor locale. „Am solicitat primăriilor din Câmpulung Moldovenesc, Rădăuţi şi Gura Humorului ca până cel târziu în data de 15 martie să depună la MAI solicitarea de finanţare însoţită de documentaţia tehnico-economică. Este foarte important ca această finanţare să fie obţinută în acest an pentru ca centralele să intre efectiv în funcţionare pe cogenerare, conform proiectului”, a spus Cadariu.


Intră acum și în grupul de