Ion Lungu: Am văzut un soi de relaxare în orașul nostru și nu este cazul. Inclusiv cei care s-au vaccinat trebuie să poarte mască și să respecte și celelalte reguli din pandemie


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat miercuri, că rata de infectare cu noul coronavirus în municipiul Suceava este de 2,26 cazuri la mia de locuitori și face un apel să se facă toate eforturile ca municipiul să rămână în acest „scenariu galben” în primul rând pentru elevii care merg la școală.

„Am văzut un soi de relaxare în orașul nostru și cred că nu este cazul. Pericolul încă nu a trecut. Ați văzut și dumneavoastră semnele de alarmă care se trag la nivel național cu acest val trei, cu această tulpină britanică. Știu că deranjez, plictisesc, dar îmi fac din nou datoria să atenționez să respectăm regulile legale de coronavirus în continuare, respectiv purtatul măștii, respectarea distanțării fizice, igiena personală. Inclusiv pentru cei care s-au vaccinat. Nu înseamnă că dacă te-ai vaccinat nu mai trebuie să porți mască. Dacă nu riști să te îmbolnăvești tu riști să dai virusul mai departe”, a spus Ion Lungu.

El a mai declarat că și campania de vaccinare în cele două centre comunitare deschise de municipalitate merge bine.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 2 martie 2021

Astfel, în cele două centre au fost vaccinate în 14 zile din luna februarie un număr de 1.003 persoane, din care 703 la centrul de la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” și 300 la Școala „Miron Costin din Burdujeni”.

Primarul a mai spus că pentru  perioada 1-4 martie sunt 378 de programări, din care 240 la CN „Ștefan cel Mare” și restul la Școala „Miron Costin”.

Primăria Suceava face tot ce este necesar pentru a se desfășura în condiții normale această campanie de vaccinare.

Ion Lungu a făcut un apel sucevenilor să se vaccineze împotriva Covid-19.


Intră acum și în grupul de