O petrecere în Sadova la 30 de ani de la terminarea liceului, o masă festivă de Ziua Femeii la Vama, un eveniment cu turiști la Vatra Dornei, întrerupte de polițiști pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2


Intră acum și în grupul de

Mai multe evenimente private au fost întrerupte de polițiști care au aplicat și sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 100.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în ultima săptămână polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2 fiind au fost verificate 335 de societăți comerciale şi 148 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 346 de sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare de 93.300 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 5252 de persoane.

Deși majoritatea cetățenilor au dat dovadă în această perioadă de responsabilitate au fost identificate și cazuri în care unele persoane au nesocotit legea și au pus în pericol sănătatea publică.

Astfel, în contextul apropierii Zilei de 8 Martie, polițiștii au intensificat activitățile, în special pentru conștientizarea populației pentru a nu organiza evenimente private, unde se identifică un risc sporit de răspândire a SARS-CoV-2.

Sâmbătă seara, la 23:27, Poliţia Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că la un restaurant muzica este la maxim. În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a constatat că cele sesizate se confirmau. În incinta restaurantului au fost identificate mai multe persoane venite în scop turistic care ascultau muzică. 

Administratorul pensiunii – restaurant a fost sancţionată contravenţional cu suma de 2000 lei conform art. 65 lit. l din Legea 55/2020 raportat la art. 1 pct. 2 din Anexa 3 la HG 35/2021, pentru desfăşurarea unui eveniment în spaţiu închis.

Tot sâmbătă, polițiștii SPR 14 Vama, în timp ce executau o acțiune organizată pe linia respectării normelor dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS Cov 2, în urma exploatării unor informații obținute au verificat o pensiune, din satul Molid.

 Într-o sală de mese din interiorul pensiunii a fost identificat în desfășurare un eveniment privat, masă festivă, la care participau aproximativ 40 de persoane. Administratorul pensiunii, a relatat că el este organizatorul evenimentului și având în vedere apropierea datei de 8 martie, a permis organizarea mesei festive.

 Lucrătorii de poliție au rămas în locație până la intrarea în legalitate, evenimentul fiind întrerupt și s-a luat măsura sancționării contravenționale a organizatorului cu amendă în sumă de 10.000 lei.

Sâmbătă după amiaza, în jurul orei 17.15, lucrătorii SPR 11 Pojorâta, în urma unor date și informații obținute, s-au sesizat din oficiu cu privire la desfășurarea unui eveniment privat în incinta unui restaurant din Sadova.

În incita restaurantului pensiunii au fost identificate 26 de persoane domiciliate pe raza județelor Suceava, Neamț și Vaslui, care participau la o masă festivă, cu ocazia împlinirii a 30 ani de la terminarea liceului.

 De serviciu în calitate de ospătar a fost identificată o femeie care a relatat faptul că sâmbătă în jurul orei 16.00 mai multe persoane au intrat în incinta restaurantului pensiunii și au solicitat o masă de grup pentru acest eveniment privat, fără ca în prealabil să facă rezervare sau să solicite cazare.

  A fost identificat și organizatorul evenimentului, un bărbat din Fălticeni care a spus că este organizatorul întrunirii, motiv pentru care a fost sancționat contravențional conform legii 55/2020, evenimentul fiind întrerupt.

Polițiștii au mai efectuat verificări, de asemenea și în zona hypermarket-urilor și în zonele aglomerate.

Astfel, vineri la ora 20:30 polițiștii au constatat faptul că la un hypermaket din Suceava, în zona caselor de marcat, clienții nu respectă măsurile de prevenire împotriva COVID 19, respectiv sunt prea multe persoane, nerespectându-se distanțarea socială.

A fost identificată șefa de tură din magazin și a fost sancționată conform Legii 55/2020 pentru neluarea măsurilor de distanțare socială a clienților.

De asemenea, aceasta a fost instruită cu privire respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului în zona magazinului, respectarea programului de funcționare între orele 09.00-21.00 și difuzarea de mesaje acustice în acest sens.

„Reamintim că zilnic echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului verifică modul de respectare a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00”, a transmis Poliția Suceava.


Intră acum și în grupul de