Scandal la Solca între activiști de mediu și un transportator de material lemnos. Activiștii de mediu i-au pulverizat în ochi spray lacrimogen șoferului. Polițiștii au fost nevoiți să intervină pentru a evita escaladarea conflictului


Intră acum și în grupul de

Un scandal între activiști de mediu și ai unui transportator de material lemnos s-a produs sâmbătă seara în orașul Solca și care s-a soldat cu dosare penale pentru amenințare și lovire și alte violențe.

Astfel, aprope de ora 22, activistul de mediu Mihai P. (22 ani) din Solca a sesziat IPJ Suceava că împreună cu alte persoane a depistat pe teritoriul orașului Solca, în zona drumului forestier ”Tocari”, un camion care transportă material lemnos fără a deține documente legale de proveniență ale materialului lemnos, fiind agresat de către conducătorul auto în momentul depistării acestuia.

Până să ajungă echipajul de poliție la locul respectiv, polițiștii au fost sesizați prin 112 că unui șofer de camion de 37 ani, din Arbore, i-a fost pulverizat spray lacrimogen în zona feței de către mai mulți activiști de mediu.

Echipa de intervenție la evenimente din cadrul Poliției Solca, un echipaj de la SPR 3 Marginea și un lucrător din cadrul biroului silvic al IPJ Suceava au ajuns în zona respectivă pentru a face cercetări.

Când au sosit echipajele de poliție la fața locului șoferul camionului primea îngrijiri medicale de la un echipaj de ambulanță, reclamând faptul că i-a fost pulverizat un jet de spray în zona feței de către o persoană, care făcea parte dintr-un grup, cu care a intrat în conflict verbal în  zona barierei din apropierea cantonului silvic  ”Tocari” Solca.

După sosirea echipajelor de poliție la fața locului au ajuns mai multe persoane, activiști de mediu, respectiv Mihai P., Dănuț G., Casian Gheorghe I. și Tudorel B. care au declarat verbal că suspectează faptul că respectivul șofer a intrat cu o autoutilitară în pădure în zona ”Tocari” și intenționează să efectueze un transport de material lemnos fără documente legale, iar datorită faptului că  i-a văzut în apropiere, conducătorul auto a sistat activitatea, abandonând autoutilitara în pădure. Ulterior la fața locului au sosit mai multe persoane, cunoștințe ale conducătorului auto și activiștilor de mediu, fiind necesare acțiuni ale polițiștilor aflați la fața locului de prevenire și mediere ale unei posibile stări conflictuale.

Echipajul din cadrul Poliției Solca împreună cu polițistul din cadrul biroului silvic al IPJ Suceava s-au deplasat în pădure, unde la o distanță de 800 m de bariera de acces au identificat autoutilitara marca IVECO încărcată cu lemn rotund.

Șoferul, care este și administratorul firmei din Arbore, a susținut că autoutilitara se află în rampa primară a locului recoltării și întrucât a suferit defecțiuni tehnice nu s-a mișcat.

Polițiștii au solicitat sprijinul specialiștilor din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și s-a procedat la darea în custodie a materialului lemnos și a autoutilitarei.

  Unul dintre activiștii de mediu, de 34 ani, din  Vicovu de Sus a declarat verbal că ar fi fost amenințat în timp ce se afla în pădure de șofer fiind invitat la sediul Poliției orașului Solca în vederea stabilirii împrejurărilor comiterii faptei,  audierii și depunerii unei eventuale plângeri penale însă nu a dat curs invitației.

Șoferul camionului a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, unde a fost diagnosticat cu ”arsură chimică oculară”. Având în vedere cele sesizate și  constatate cu ocazia deplasării la fața locului, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii  infracțiunilor  de  „lovirea sau alte violenţe” și „amenințare”


Intră acum și în grupul de