Starețul Mănăstirii Putna a prezentat ministrului Dezvoltării proiectul unei noi parcări destinat fluidizării accesului la mănăstire, dar și oferirii de facilități moderne vizitatorilor, inclusiv aceea a unei stații de încărcare a autovehiculelor electrice


Intră acum și în grupul de

Ministrul Dezvoltării, Administrației și Lucrărilor Publice, Cseke Attila, a fost prezent, vineri,  la semnarea contractului pentru construirea Casei sociale „Sfântul Nicolae” de la Mănăstirea Putna, a informat Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Cu acest prilej, ministrul Dezvoltării a vorbit despre locul întâi pe care Suceava îl ocupă între județele țării în ceea ce privește proiectele finanțate de CNI, 53 de proiecte din 2017 până în prezent.

Cseke Attila și-a exprimat și speranța continuității proiectelor și a dezvoltării locale.

El a mulțumit comunităților locale, administrației civile și celei bisericești pentru modul în care se implică în elaborarea și ducerea la bun sfârșit a proiectelor.

Părintele arhimandrit Melchisedec Velnic, starețul Mănăstirii Putna și Exarh al mănăstirilor sucevene, i-a prezentat ministrului proiectul unei noi parcări la Putna, proiect destinat fluidizării accesului la mănăstire și oferirii de facilități moderne vizitatorilor, inclusiv aceea a unei stații de încărcare a autovehiculelor electrice.

Cei prezenți au vizitat o parte din atelierele de restaurare de la Centrul Cultural Mitropolit Iacob Putneanul, construit cu sprijinul CNI.

Casa socială „Sfântul Nicolae” va fi folosită pentru a oferi gratuit o masă persoanelor aflate în situații defavorizate, în condiții de siguranță igienico-sanitare. Clădirea va fi gata în 20 de luni.

La plecarea de la Mănăstirea Putna, Domnul Ministru a apreciat încărcătura duhovnicească a acestui lăcaș sfânt și și-a manifestat dorința de a reveni.


Intră acum și în grupul de