Primarul Ion Lungu este solidar cu președintele Gheorghe Flutur și oferă, temporar, Consiliului Județean Suceava spațiul amenajat în centrul orașului pentru oficierea căsătoriilor


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că în semn de solidaritate, va propune Consiliului Local Suceava în ședința de săptămâna viitoare să aprobe transferul gratuit al Casei Căsătoriilor amenajate în zona centrală în spațiul în care a funcționat Banca Românească către Consiliul Județean până la reabilitarea clădirii afectate de incendiu.

„Un gest de solidaritate. Așa cum se știe, Primăria municipiului Suceava intenționa să mute Direcția de Stare Civilă-Casa Căsătoriilor în zona centrală, pe strada Nicolae Bălcescu unde am avut o închiriere la Banca Românească și care a expirat. Suntem în faza de finalizare cu aceste lucrări acolo-patru birouri mari, spațioase și anexe. În urma solicitării venite de la Consiliul Județean voi propune în ședința de Consiliu local de săptămâna viitoare să dăm în folosință gratuită aceste spații Consiliului Județean pe perioada reabilitării clădirii Consiliului Județean, repet din nou, pe perioada reabilitării, un an-un an și jumătate, cât durează acolo, având în vedere că și Primăria are nevoie de spații”, a spus Lungu.

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

📺 Conferință de presă săptămânală la Primăria Municipiului Suceava

Publicată de NewsBucovina.ro pe Marţi, 16 martie 2021

Ion Lungu a declarat că el consideră corect un astfel de gest din partea administrației locale.

„Așa mi se pare corect. Sigur, și noi avem nevoie de aceste spații fiind în fază de reorganizare cu Direcția de fonduri europene, dar asta este situația. Acolo este o situație destul de delicată, aproape disperată,nu sunt spații și cred că așa este normal să dăm dovadă de solidaritate. Ca atare voi propune Consiliului local să aprobe darea în folosință gratuită până la reabilitarea Consiliului Județean, celor aproximativ 250 de mp de suprafață utilă care, așa cum am spus, sunt cinci birouri mari, spațioase și spații de depozitare”, a precizat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de