Șeful Serviciului Permise Auto și Înmatriculări Suceava, scms. Alexandru Duțuc, a demisionat din funcție: Orice om cu demnitate care realizează că nu-și poate îndeplini obiectivele recurge la acest gest


Intră acum și în grupul de

Șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, scms. Alexandru Duțuc, a demisionat, miercuri, din funcție, după ce încercările sale de a soluționa problemele din cadrul serviciului nu au avut susținere.

Alexandru Duțuc a declarat încă de luni seara la Analiza de Seară de la News Bucovina că ia în calcul să facă un pas în spate dacă nu va reuși să asigure intrarea în normalitate a serviciului.

Potrivit unor surse apropiate situației, Alexandru Duțuc a solicitat aprobarea suplimentării schemei de personal până când se va emite o decizie definitivă a instanței în privința lucrătorilor serviciului care sunt cercetați de DNA Suceava pentru fapte de corupție pentru că numărul actual de lucrători care pot să-și exercite atribuțiile în special în ceea ce privește examinarea pentru proba de traseu a examenului de permis auto este insuficient pentru ca activitatea să se desfășoare acceptabil și să nu se intre în blocaj.

Conform legislației, persoanele cercetate penal sau trimise în judecată nu pot fi eliberate din funcție până la pronunțarea unei soluții defintive a instanței.

În aceste condiții, din cei 11 angajați ai Compartimentului regim permise de conducere și examinări, opt sunt inculpați și unul este suspect, iar activitatea acestui compartiment nu poate să fie asigurată doar cu persoane detașate pe perioadă determinată.

Subcomisarul Alexandru Duțuc a declarat luni seara la News Bucovina că ia în calcul demisia dacă nu are susținerea pentru una dintre soluțiile pe care le-a identificat, menționând că este necesară implicarea mai multor instituții.

„Sunt în fața unei decizii pe care nu-mi doresc să o iau, dar foarte probabil, când voi epuiza soluțiile, va trebui să fac un pas în spate și să las locul altcuiva care să reușească și să aibă norocul să găsească soluții mai bune pe care le-am găsit eu până în acest moment. Orice om cu demnitate care realizează că nu-și poate îndeplini obiectivele recurge la acest gest”, a spus atunci Duțuc.


Intră acum și în grupul de