Proiect cultural: Concerte duminicale în parcurile Sucevei susținute de Corala mixtă Ciprian Porumbescu


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava urmează să intre în parteneriat cu Asociația „Sing Bucovina/Bucovina cântă” din Suceava în vederea organizării unui număr de 20 de concerte ale Coralei Mixte „Ciprian Porumbescu” în perioada 3 mai- 12 septembrie în parcurile din municipiul Suceava.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce urmează să fie dezbătut și supus votului Consiliului Local Suceava, Primăria Suceava urmează să contribuie cu suma de 100.000 de lei pentru realizarea acestui program cultural în municipiu.

Proiectul cuprinde 20 de concerte cu un repertoriu variat, cuprinzând lucrări de folclor, creații corale ale compozitorilor români și bucovineni, arii din muzica cultă națională și internațională, iar durata unui concert va fi de o oră și jumătate.

„Statornic angajați în misiunea de impunere a valorilor cultural-artistice românești, Corala mixtă „Ciprian Porumbescu” propune un repertoriu variat, piesele abordate având menirea de a atrage publicul spre arta frumosului, de a aduce din nou în centrul atenției muzica cora!ă românească, care a reușit de-a lungul timpului să se impună pe mari scene europene.

Sucevenii merită să se bucure de munca membrilor Coralei mixte „Ciprian Porumbescu”, care ne-au reprezentat cu mândrie și în diaspora”, se arată în referatul de aprobare semnat de primarul Ion Lungu.

El precizează că scopul proiectului îl reprezintă promovarea muzicii corale, popularizarea cu predilecție a creației naționale, precum și dezvoltarea dialogului cultural și spiritual al comunității.

„Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie promovarea valorilor cultural-artistice locale și creșterea vizibilității artei corale românești”, a menționat Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de