Consiliul Județean Suceava anulează organizarea în toamna acestui an a Forumului Mondial al Diplomației Economice Suceava-Bucovina din cauza incendiului care a afectat Palatul Administrativ


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava urmează să aprobe, în ședința din 30 martie, anularea organizării în acest an a Forumului Mondial al Diplomației Economice Suceava-Bucovina programat în perioada 24-25 septembrie 2021 din cauza incendiului care a afectat Palatul Administrativ.

Propunerea aparține președintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care arată că după incendiul care a afectat Palatul Administrativ a discutat cu reprezentanții Federației Europene a Camerelor de Comerț Bilaterale și s-a ajuns la concluzia că se impune modificarea perioadei de organizare a evenimentului în perioada 6-7 mai 2022, în loc de perioada 24-25 septembrie 2021.

Flutur susține că Forumul mondial al diplomației economice reprezintă un eveniment care își propune să reunească factorii decizionali ai diplomației economice din întreaga lume, iar alegerea locului de desfășurare al evenimentului la Suceava a avut în vedere localizarea geografică a județului, la frontiera estică a Uniunii Europene, dorindu-se, astfel, să se creeze o punte de legatură între est  și vest.

El arată însă că pe termen scurt și mediu, CJ Suceava trebuie să aibă în vedere redirecționarea tuturor resurselor disponibile pentru demararea lucrărilor de refacere a Palatului Administrativ.

Consiliul Județean Suceava a votat, în decembrie 2020, un acord de principiu pentru organizarea, în toamna anului viitor, la Suceava a Forumului Mondial al Diplomației Economice în organizarea Federației Europene a Camerelor Bilaterale, o organizație cu sediul în Geneva condusă de mai mulți români.

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur spunea că la această acțiune ar urma să participe asociații economice, camere de comerț bilaterale din UE, dar și din alte țări din lume, respectiv circa 400 de invitați din 35 de țări și susținea că un asemenea forum s-ar fi organizat anul trecut la Geneva.

Flutur mai declarat că vor fi și invitați de marcă, respectiv foști președinți ai Comisiei Europene, Romano Prodi și Manuel Barroso.

De menționat este că organizatorul Forumului Mondial al Diplomației Economice de la Suceava-Federația Europeană a Camerelor Bilaterale de Comerț din Elveția e condusă de trei români și are ca membri camere de comerț bilaterale precum Tanzania-Irlanda, Slovenia-Nigeria sau România-Columbia, după cum a relatat aici News Bucovina.


Intră acum și în grupul de