Inspectorii sanitar-veterinari au luat la scotocit bazarul sucevean (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

În noaptea de luni spre marţi, inspectorii sanitar-veterinari suceveni au monitorizat Bazarul Suceava iar dimineaţă, împreună cu o echipă de jandarmi au făcut un control în forţă şi au confiscat de la 9 vânzători peşte şi produse din peşte. „Nu ştiu cum cei care cumpără, riscă să mănânce aşa ceva. Cei care se duc şi cumpără peşte în asemenea condiţii se expun.

Trebuie să fie foarte atenţi la ce consumă”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Petrea Dulgheru.
Acesta a precizat că de acum bazarul nu va mai fi deservit de un singur medic veterinar, ci prin rotaţie, de mai mulţi. „În bazar, este o problemă deosebită. Nu vom mai avea compartiment cu un medic veterinar acolo, ci controalele vor fi planificate de Direcţiei, în fiecare zi va fi un alt medic ce va fi însoţit de un jandarm”, a spus Petrea Dulgheru.

Şeful Inspecţiei din cadrul DSVSA Suceava, Vasile Simioniuc, a ţinut să sublinieze că în bazar este interzisă comercializarea alimentelor- această activitate trebuind să se desfăşoare în spaţii închise şi autorizate sanitar-veterinar. Acesta a menţionat în cadrul acţiunii de control au fost identificate 9 persoane- suceveni, moldoveni şi ucraineni ce vindeau peşte şi produse din peşte la caserole şi marinat. De la aceştia au fost confiscate 60 de kg de produse ce au fost dirijate către incinerare la firma Super Star Rădăuţi.

Reprezentanţii DSVSA Suceava au precizat că nu au aplicat amenzi în prima zi de controale dar că la următoarele verificări se vor da şi sancţiuni ce pot depăşi 100 milioane de lei vechi.


Intră acum și în grupul de