6,9 milioane de lei pentru consolidarea versantului Zamca (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Municipalitatea suceveană a depus un proiect de finanţare din Fondul de Mediu în valoare de 6,9 milioane de lei, din care 5,8 milioane de lei reprezentând construcţii, în vederea consolidării versantului Zamca.

Potrivit primarului Ion Lungu, lucrarea va fi finalizată în 27 de luni şi prevede construcţia de 28 de chesoane, 5310 de metri liniari de drenuri, 700 de metri liniari de conducte şi 8700 de mp de suprafaţă consolidată a versantului. El a arătat că în Suceava sunt active mai multe alunecări de teren, cea a versantului de Nord Est fiind stabilizată, dar că trebuie consolidate alte alunecări, din zona centrală sau din zona mănăstirii Zamca.

Totodată, edilul sucevean mai precizat că printr-un alt proiect, de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei, finanţat prin POR, se va consolida şi versantul de nord al cetăţii. El a mai arătat că în zona versantului de Nord Est, care a fost consolidat, zona este stabilizată şi că va propune Consiliului Judeţean Suceava să ridice interdicţia de construire. „În zona consolidată nu mai sunt probleme şi sunt mai multe persoane care vor să construiască. Voi propune CJ Suceava să ridice interdicţia de construire”, a mai declarat Lungu.


Intră acum și în grupul de