Șeful ISJ Suceava, Grigore Bocanci: Școlile nu au fost focar de infecție. Doar 0,03% dintre elevii suceveni și 0,83% dintre angajații din învățământul sucevean au fost confirmați cu SARS-CoV-2 de la începutul semestrului II.


Intră acum și în grupul de

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Grigore Bocanci, a declarat, vineri, că școlile nu au fost focar de infecție cu noul coronavirus și că activitatea didactică s-a desfășurat în condiții de siguranță epidemiologică.

Inspectoratul Școlar Județean Suceava a centralizat cazurile confirmate cu COVID în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Suceava, conform buletinelor informative raportate de la începutul semestrului II al anului școlar 2020-2021 și până la vacanța de primăvară.

Astfel, în această perioadă au fost confirmați cu COVID-19 un număr de 39 de elevi, din care un preșcolar, 21 de elevi din ciclul primar, alți cinci din ciclul gimnazial, și 12 din ciclul liceal, ceea ce reprezintă un procent de 0,03%  raportat la totalul de 113.868 de elevi.

În ceea ce privește personal angajat confirmat cu COVID-19, au fost înregistrate 88 de cazuri.

Dintre acestea 63 de cazuri au fost la cadre didactice din care 20 din învățământul preșcolar, 15 din învățămâtul primar, 21 din învățământul gimnazial și șapte din învățământul liceal,  16 personal didactic auxiliar și 9 personal nedidactic, ceea ce reprezintă un procent de 0,83% raportat la totalul de 10.478 de angajați, respectiv 7.543 cadre didactice, 981 personal didactic auxiliar, 1.954 personal nedidactic.

În această perioadă ISJ Suceava a dispus suspendarea activității cu prezența fizică pentru 69 de clase, din care 29 din învățământul preșcolar, 33 din învățământul primar , trei din cel gimnazial, și patru din cel liceal, ceea ce reprezintă un procent de 1,3% din totalul de 5308 clase.

„Procentul elevilor și personalului angajat din județul Suceava confirmat cu COVID este sub 1%. Unitățile de învățământ preuniversitar au respectat prevederile Ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății,  iar măsurile obligatorii privind prevenirea și combaterea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 au fost aplicate eficient. Școlile nu au fost focare de infecție, iar activitatea s-a desfășurat în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat Grigore Bocanci, șeful ISJ Suceava.


Intră acum și în grupul de