Consiliul Județean Suceava a finalizat investițiile de 33,5 milioane de euro pentru Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor. Vicepreședintele CJ Suceava, Cristinel Crețu: Este un proiect foarte important pentru județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Consiliul Județean Suceava a finalizat, vineri, odată cu recepționarea Stației de transfer a deșeurilor de la Fălticeni, a investițiilor realizate cu fonduri europene în cadrul proiectului Sistem Integrat de Management al Deșeurilor (SMID).

Prezent la Fălticeni, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Cristinel Crețu a declarat că CJ Suceava încheie astfel programul cu finanțare europeană Sistem Integrat de Management al Deșeurilor (SMID) în județ, un proiect foarte complex cu o valoare totală a investiției de 33,5 milioane de euro.

El a arătat că prin proiectul cu finanțare europeană s-au construit două depozite ecologice de deșeuri, la Moara și Pojorâta, trei stații de transfer, la Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Fălticeni, două centre de colectare a deșeurilor voluminoase la Gura Humorului și Vatra Dornei, s-au închis șapte depozite neconforme,s-au înființat 1.242 de platforme de colectare, 44 de unități de compostare și au fost livrate 7.362 de eurocontainere.

CJ Suceava finalizează stația de transfer deșeuri din Fălticeni

CJ Suceava finalizează stația de transfer deșeuri din Fălticeni – vicepreședintele CJ, Cristi CREȚU

Publicată de NewsBucovina.ro pe Vineri, 2 aprilie 2021

„Este un proiect foarte important pentru județul Suceava, un proiect care își propune să se realizeze colectarea selectivă în principal. Va satisface cerințele populației în materie de sănătate și cerințele de mediu”, a menționat Crețu.

Proiectul SMID a început în anul 2010 cu lucrări la depozitul ecologic de la Moara, fiind executate majoritatea investițiilor,  iar în 2017 s-a aprobat fazarea proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Suceava prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.


Intră acum și în grupul de