O femeie din Siliștea a născut în ambulanță în drum spre Maternitatea Fălticeni fiind asistată de trei pompieri militari


Intră acum și în grupul de

Trei pompieri militari, paramedici, plutonierii adjutanți Constantin Spînu și Niculiță Aioanei și plutonierul major Iulian Ochiană, au asistat, sâmbătă seara, o femeie care a născut în ambulanța SMURD care o preluase de la domiciliu pentru a o transporta la Maternitatea Fălticeni.

Potrivit ISU Suceava pompierii militari, membri ai echipajului SMURD de la Punctul de Lucru Dolhasca, au fost solicitați sâmbătă, în jurul orei 19:30, să intervină în localitatea Siliștea pentru transportul la spital al unei femei gravide, care prezenta contracții.

Femeia, în vârstă de 42 de ani, mamă a o copii și care îl aștepta pe al nouălea a avut dureri suportabile de dimineață și nu a intrat în panică, însă, pe seară, durerile au crescut în intensitate și a decis să sune la 112.

Ambulanța SMURD a pornit spre Maternitatea Fălticeni, dar cu doi kilometri înainte de destinație bebelușul n-a mai avut răbdare, iar paramedicii, echipați corespunzător și cu kitul de nașteri deja pregătit, au asistat femeia și s-au bucurat când nou-născutul, un băiețel de 3,180 kg a început să plângă și să se miște energic, semn de sănătate.

Bebelușul, în greutate de 3,180 kilograme, a fost preluat de medicul de gardă, dr. Casian Mireuță, care l-a monitorizat și i-a asigurat, pe mamă și pe paramedici, că totul e în regulă.

Dr. Mireuță i-a felicitat pe membri echipajului SMURD, care încă erau sub imperiul emoțiilor, pentru calitatea și reușita intervenției.

„Îi transmitem sănătate multă mamei, pruncului și le dorim să se întoarcă cât mai repede acasă, unde tatăl și cei 8 frați ai micuțului, îi așteaptă! Chiar dacă este o cifră care poate părea mare, în rândul membrilor familiei, sistemul de valori este diferit de la caz la caz… Iar în situația la care facem referire, suntem siguri că vorbim de o familie bogată și frumoasă”, a transmis ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de