Au furat manerele din fonta si bronz de la cavourile din cimitirul Scheia


Intră acum și în grupul de

Patru tineri din comuna suceveană Şcheia au furat mânerele din fontă şi bronz ale cavourilor din cimitirul ortodox din localitate. Potrivit IPJ Suceava, joi, la ora 08.30, Poliţia Comunală Şcheia a fost sesizată de M. Constantin, în vârstă de 61 ani, din localitate, despre faptul că, în perioada 22-25 martie, persoane necunoscute au sustras mai multe mânere din fontă şi bronz de la cavourile din cimitirul creştin ortodox din localitate.

Poliţiştii s-au dus la cimitir şi în urma verificării monumentelor funerare au constatat că la 11 dintre acestea au fost rupte prin lovire cu un corp metalic, 20 mânere confecţionate din fontă şi bronz, în greutate de aproximativ 1,5-2 kg fiecare, valoarea prejudiciului fiind de circa 2.000 lei.

Suspecţi de comiterea furtului sunt minorul B. M., de 17 ani, B. Remus, de 23 ani, B. Jianu, de 19 ani, B. Ilie, de 22 ani, toţi din localitate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.
Cei patru sunt cercetaţi în stare de libertate, sub aspectul comiterii infracţiunilor de „profanare de morminte” şi „furt calificat”.


Intră acum și în grupul de