Ion Lungu, după ce rata de infectare în municipiul Suceava a scăzut la 1,64 la mia de locuitori: Aparent am sta bine, dar dacă ne uităm la situația reală nu trebuie să ne culcăm pe o ureche


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că rata de infectare în municipiul Suceava a fost marți de 1,64 la mia de locuitori.

„Sigur, aparent am sta bine. Totuși, dacă ne uităm la situația reală, la gradul de încărcare al spitalului pe de o parte, la faptul că ne aflăm într-un nou val de pandemie, valul trei, faptul că este tot mai prezentă la Suceava tulpina britanică, nu cred că trebuie să ne culcăm pe o ureche”, a spus primarul.

El a cerut în continuare prudență, respectarea regulilor din pandemie respectiv purtatul măștii, respectarea distanțării sociale, fizice și spălatul pe mâini.

Lungu a spus că în ultima săptămână, în centrele municipalității s-au vaccinat 1453 de persoane din care 840 cu Moderna, 390 cu Pfizer și 223 cu Astra Zeneca.

El a arătat că la Suceava sunt circa 600 de locuri disponibile pentru vaccinare.

„Fac apel la suceveni să se programeze pe platformă, să se vaccineze în număr cât mai mare astfel încât în toamnă să avem o imunizare cât mai bună în orașul nostru”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de