Urmărire în trafic la Nisipitu pentru reținerea unui contrabandist. Polițiștii de frontieră au tras focuri de armă, însă șoferul a fugit abandonând mașina și țigările în valoare de peste 90.000 lei


Intră acum și în grupul de

Încă un caz de contrabandă cu țigări a fost depistat de polițiștii de frontieră suceveni. Spre deosebire de celelalte cazuri avute loc recent, de data aceasta polițiștii de frontieră au fost nevoiți să urmărească în trafic un autoturism ce transporta țigări. Cu toate acestea, suspectul de contrabandă a reușit să fugă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch Serițan, în seara de 6 aprilie, o patrulă din cadrul SPF Brodina a efectuat semnale regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Bulgaria, care se deplasa pe raza localității Nisipitu.

Șoferul nu s-a conformat, continuându-și deplasarea în viteză. În timpul urmăririi, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de armă înspre pneurile mașinii, însă șoferul și-a continuat cursa.

Sursa citată mai arată că după aproximativ 4 km, mașina a fost găsită abandonată pe un drum forestier. În interiorul vehiculului erau mai multe colete cu 7.939 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 92.886 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare de 20.000 lei, a fost indisponibilizat.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, a precizat Ilie Poroch Serițan.

Citiți și:


Intră acum și în grupul de