Șeful interimar al Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, cercetat pentru corupție în Maramureș. Fostul șef rămâne în arest preventiv


Intră acum și în grupul de

Șeful interimar al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRIV) Suceava inspectorul principal de poliție Andrei Viorel Donciu este cercetat într-un dosar privind fapte de corupție în Maramureș unde a fost șef al aceluiași serviciu.

Potrivit unor surse din administrația județeană Donciu ar fi suspect într-un dosar penal pentru fapte de corupție și a fost dus miercuri la audieri.

Dacă i se schimbă încadrarea juridică este probabil ca acesta să nu mai poată rămâne șef al SPCRIV Suceava

Andrei Viorel Donciu a fost împuternicit pe o perioadă de trei luni de zile la conducerea Serviciul Permise și Înmatriculări Suceava, începând cu data de 24 martie.

Până în prezent DNA nu a făcut precizări legate de acest dosar.

De menționat este că fostul șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Suceava, Radu Obreja, a solicitat instanței înlocuirea măsurii preventive de arest preventiv propusă de DNA Suceava.

Tribunalul Suceava a respins, miercuri, solicitarea fostului șef al SPCRIV Suceava.

„În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală respinge, ca neîntemeiată, cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu una dintre cele prev. de art. 202 al. 4 lit. b sau d Cod procedură penală, respectiv măsura preventivă a controlului judiciar sau cea a arestului la domiciliu, formulată de inculpatul OBREJA RADU-IONUȚ, în prezent aflat în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava. În temeiul art. 275 alin. 2 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de contestație în 48 de ore de la comunicare pentru inculpat şi procuror”, se arată în minuta instanței.


Intră acum și în grupul de