Transport încărcat cu material lemnos peste prevederile avizului, depistat în comuna Sucevița. Polițiștii au confiscat 2,09 mc de lemn, iar șoferul a fost amendat


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul SPR 3 Marginea au depistat în trafic un transport încărcat cu material lemnos peste prevederile avizului, fapt ce a condus la o amendă și la confiscarea lemnului transportat cu abateri.

Camionul a fost oprit pentru control marți, 6 aprilie, pe DN 17A din comuna Sucevița. Șoferul (33 ani) din comuna Marginea a prezentat polițiștilor avizul de însoțire în format electronic pentru cantitatea de 7,61 mc lemn rotund pentru construcții și lemn foc din specia molid.

Foto simbol

Apoi, la Atelierul de Împletituri din comuna Marginea, materialul lemnos a fost inventariat de către personal silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea. Astfel s-a constat că în vehicul erau de fapt 9,70 mc lemn rotund pentru construcții și lemn foc specia molid.

Cu alte cuvinte, camionul transporta cu 2,09 mc mai mult material lemnos decât era specificat în aviz.

Drept urmare, șoferul a fost amendat pentru această abatere, dar și pentru faptul că lungimea materialului lemnos transportat depășea lungimea înscrisă în certificatul de înmatriculare a camionului.

Totodată, cei 2,09 mc transportați fără aviz au fost confiscați și predați în custodie Ocolului Silvic Marginea.


Intră acum și în grupul de