Manastirea Maicii Domnului din Fetesti, la un pas de a fi mistuita de flacari (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Focul aprins pentru arderea resturilor vegetale, lăsat nesupravegheat în curtea Mănăstirii Maicii Domnului s-a extins rapid în bătaia vântului şi a fost la un pas de a distruge vineri, lăcaşul de cult. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112, vineri, la ora 10:06 a fost anunţată izbucnirea unui incendiu la Mănăstirea Maicii Domnului, din localitatea Feteşti, comuna Adâncata.

Grupa operativă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, Detaşamentul de pompieri Suceava împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Adâncata şi Direcţia Silvică au intervenit cu două autospeciale, 20 militari profesionişti şi 20 de lucrători silvici şi voluntari.

La sosirea pompierilor ardea vegetaţia uscată din curtea mănăstirii, gardul şi litieră, existând pericolul de propagare la fondul forestier învecinat.

Incendiul a fost lichidat la ora 12.35, dar focul a distrus 100 m gard, vegetaţia uscată din curtea mănăstirii pe o suprafaţă de 25 ha, vegetaţia uscată şi litieră din pădurea învecinată, pe o suprafaţă de circa 0,75 ha.


Intră acum și în grupul de