IJJ recruteaza candidati pentru arma jandarmi

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava anunţă că selecţionează candidaţi, bărbaţi şi femei pentru a participa la concursurile de admitere 2010, organizate de instituţiile de învăţământ din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Ministerului Apărării Naţionale. Astfel pentru MAI, Academia de Poliţie Al. I. Cuza Bucureşti – arma Jandarmi – specialitatea Ordine şi Siguranţă Publică are 104 locuri la zi, din care 5 locuri pentru cetăţenii de etnie rromă, Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Gr. Al. Ghica” Dragăşani are 159 de locuri, din care 5 locuri pentru cetăţenii de etnie rromă, iar Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni are 150 de locuri, din care 5 locuri pentru cetăţenii de etnie rromă.

Pentru MApN la Academia Tehnică Militară Bucureşti – Facultatea de Mecatronică şi Sisteme Integrate de Armament sunt 23 locuri iar la Facultatea de Sisteme Electronice şi Informatice Militare – 23 locuri, la Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu la Ştiinţe Militare şi Informaţii – 14 locuri iar Ştiinţe Administrative – 5 locuri, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I” Piteşti – 18 locuri, la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov pentru Management în aviaţie (piloţi elicoptere) – 10 locuri şi Managementul traficului aerian – 10 locuri, la Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” Buzău – 10 locuri – aeronave şi motoare de aviaţie iar la Institutul Medico – Militar Bucureşti – Medicină sunt 5 locuri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Suceava, căpitan Bogdan Cornaci, locurile alocate Ministerului Administraţiei şi Internelor sunt destinate atât bărbaţilor cât şi femeilor.

Informaţii privind condiţiile de înscriere, probele, tematica şi bibliografia de concurs, componenţa dosarului şi programa de admitere se pot obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Str. Traian Vuia nr. 7 bis sau la numărul de telefon 0230/522998 interior 24535 – Serviciul Management Resurse Umane si Pregătire. Căpitanul Cornaci ţine să precizeze că nu se va admite nici un fel de derogare de la nici un criteriu.

Cererile de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul universitar se pot depune până la 31 mai 2010, iar pentru instituţiile de formare a maiştrilor militari şi subofiţerilor până la data de 30 iunie 2010.

Candidaţii care optează pentru admiterea într-o instituţie de învăţământ universitar pot participa şi la concursul de admitere în una din şcolile postliceale. În acest caz se constituie un singur dosar de participare la concurs, însă procedura de admitere se va relua.

Anul trecut, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava a selecţionat pentru participarea la concursurile de admitere în instituţiile militare de învăţământ un număr de 596 candidaţi, dintre care, după îndeplinirea tuturor criteriilor de recrutare, 216 au participat la examenul de admitere, 50 fiind declaraţi „Admis”.