Batran pagubit de 12.000 lei de un vanzator ambulant


Intră acum și în grupul de

Un bătrân a cumpărat două lenjerii de pat de la un vânzător ambulant, iar în urma tranzacţiei s-a trezit fără o borsetă cu 12.000 lei. Potrivit IPJ Suceava, vineri, la ora 13.30, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vadu Moldovei au fost sesizaţi verbal de P. Niculai, de 86 ani, din localitate, despre faptul că o persoană necunoscută a pătruns în locuinţa sa, de unde i-a sustras suma de 12.000 lei.

Bătrânul locuieşte singur şi fiind interesat să cumpere materiale textile, a achiziţionat două seturi de lenjerie de pat de la un vânzător ambulant. Acesta l-a invitat în casă pe vânzător pentru a-i arăta ce articole textile a mai achiziţionat, timp în care a scos dintr-un sertar o borsetă în care avea suma de aproximativ 12.000 lei, din care i-a achitat vânzătorului ambulant suma de 150 lei pentru seturile de lenjerie.
Apoi au ieşit amândoi din casă, conducându-l pe vânzător până la poartă, dar acesta sub pretextul că şi-a uitat buletinul în casă, s-a întors singur, fără să mai aştepte vreun răspuns de la proprietar şi a sustras borseta cu suma de circa 12.000 lei.

A ieşit afară, l-a salutat pe proprietar şi a plecat spre Drăguşeni cu un autoturism marcă străină.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „furt”, în vederea identificării autorului şi recuperării prejudiciului.

IPJ Suceava recomandă cetăţenilor, în special celor vârstnici, să evite primirea în locuinţă a persoanelor necunoscute, mai ales cele care practică comerţul ambulant, pentru a reduce riscul de victimizare.


Intră acum și în grupul de