Prima întâlnire online cu reprezentanții partenerilor Sucevei din Schwaben, Mayenne și Cernăuți. Flutur: Este semnalul că ne pregătim cu toții pentru revenirea la normalitate


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că de joi au fost reluate, în sistem online, discuțiile cu partenerii externi ai județului Suceava.

„Astăzi au fost reluate, în sistem online, discuțiile cu partenerii noștri din Schwaben, Mayenne și Cernăuți în vederea pregătirii unor proiecte comune pe care să le derulăm în perioada următoare, pe ordinea de zi a întâlnirii regăsindu-se atât proiecte consacrate cât și proiecte noi, adaptate la contextul actual pandemic”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a spus că aceasta a fost prima întâlnire de la începutul pandemiei.

„Este semnalul că ne pregătim cu toții pentru revenirea la normalitate, iar acum, pe vreme rea, trebuie să ne pregătim pentru vremuri bune”, a spus Flutur.

Din partea Consiliului Județean Suceava au participat președintele Gheorghe Flutur, vicepreședintele Niculai Barbă, administratorul public, Irina Vasilciuc și directorul Serviciului Diaspora și parteneriate Externe, Gabriela Dugan.

Partenerii județului Suceava au fost reprezentați de Martin Sailer, președintele Parlamentului Districtual Schwaben, Olivier Richefou, președintele Consiliului Departamental Mayenne și Serghei Osaciuc, președintele Administrației Regionale Cernăuți.

În debutul ședinței a fost prezentată situația în contextul pandemiei în fiecare dintre cele patru regiuni, modul în care se acționează și o succintă estimare a evoluției vieții economico-sociale în perioada următoare.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat o serie de propuneri privind proiecte care ar putea fi derulate în comun atât în perioada pandemiei cât și după revenirea la normalitate.

Astfel, în perioada următoare, ar putea fi organizată o serie de întâlniri și evenimente online la care să participe în special tineri din cele patru regiuni pe domenii cultural-sportive și de administrație.

În contextul dezvoltării parteneriatului cu regiunea Cernăuți, președintele Gheorghe Flutur susține că va milita pentru deschiderea a noi puncte de trecere a frontierei România-Ucraina, între județul Suceava și regiune Cernăuți, la care partea ucraineană a subliniat faptul că se va pregăti alocarea de sume pentru realizarea drumurilor de acces aferente.

Președintele Gheorghe Flutur le-a transmis partenerilor că proiectele pentru tineri trebuie să fie prioritare odată cu relaxarea restricțiilor.

A propus realizarea unui festival al tineretului pe platoul Rarău, pelerinaje, drumeții, la care sunt așteptați să participe tineri din țările partenere și din întreaga lume.

Președintele Gheorghe Flutur a subliniat încă o dată potențialul turistic al Bucovinei și rolul important pe care îl are Aeroportul Internațional „Ștefan Cel Mare” Suceava în dezvoltarea turismului și pentru mediul de afaceri în județul Suceava. 

Pentru perioada următoare județul Suceava are în vedere promovarea de proiecte în domeniul infrastructurii, sănătății, culturii și turismului, acordând o atenție deosebită atragerii de fonduri europene pentru finanțarea acestora.

În final s-a convenit ca întâlnirile să aibă loc în continuare în format online, între echipe de lucru pe diferite domenii, prima întâlnire fiind stabilită foarte curând, pe 13 aprilie 2021.


Intră acum și în grupul de