ISJ Suceava: Directorii de școli din județ susțin campania „Vaccinare și testare pentru învățare!” care să permită prezența fizică a elevilor la școală. Iohannis anunță însă că scenariile în care vor reveni elevii la școală rămân neschimbate


Intră acum și în grupul de

În sala de ședințe a Liceului Teoretic ”Filadelfia” Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava a organizat o conferință tematică, în cadrul Campaniei Naționale „Vaccinare și testare pentru învățare!”, anunță ISJ Suceava.

Potrivit sursei citat, formatul conferinței a fost de tip mixt, prin participare fizică și online a directorilor unităților de învățământ din județ.

La conferință a fost prezent secretarul de stat din Ministerul Educației, Zoltan Kallos, alături de reprezentanți ai Consiliul Județean al Elevilor, Asociației Părinților Suceava și reprezentanți ai autorităților locale și județene, respectiv Primăria Suceava, Prefectura Suceava, ISU Suceava, IPJ Suceava și DSP Suceava, precum și reprezentanți ai sindicatelor din învățământul preuniversitar sucevean.

Conferința a avut ca scop promovarea obiectivelor campaniei „Vaccinare și testare pentru învățare”, de informare a elevilor, cadrelor didactice și părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19 prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ.

„Din intervențiile participanților a rezultat o reală susținere pentru campania de vaccinare și sprijin pentru aplicarea măsurilor care să permită reîntoacerea copiilor/elevilor la școală, cu prezență fizică, ținând cont de faptul că, la data prezentei, 3424 de persoane angajate în unitățile de învățământ au fost vaccinate (2501 cadre didactice, 359 personal didactic auxiliar, 564 personal nedidactic), iar procentul elevilor și personalului confirmat cu COVID este sub 1%”, se arată în comunicat.

De asemenea, în cadrul conferinței au fost analizate și alte aspecte de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, plata burselor pentru elevi sau transportul elevilor.

Administrația Prezidențială a anunțat, joi seara, că președintele României, Klaus Iohannis, a avut joi, 8 aprilie 2021, o întâlnire cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în cadrul căreia au fost abordate teme privind sistemul educațional, precum și modalitatea de derulare și de finalizare a anului școlar 2020-2021, în condiții de siguranță pentru toți partiipanții la procesul de învățământ.

În acest context, au fost evaluate demersurile realizate pentru asigurarea măsurilor de protecție sanitară la nivelul unităților școlare.

„În ceea ce privește reluarea cursurilor după actuala vacanță, se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru. Obiectivul principal este reîntoarcerea în clase a tuturor elevilor cât mai curând posibil, dar acest lucru depinde direct de evoluția epidemiologică”, se arată în comunicat.

Președintele Klaus Iohannis a apreciat acțiunile Ministerului Educației referitoare la campania de vaccinare pentru comunitățile școlare și universitare și a evidențiat, totodată, necesitatea intensificării procesului de vaccinare.

„Imunizarea într-un număr cât mai mare a personalului din sistemul de învățământ va permite desfășurarea în siguranță a cursurilor, atât cadrele didactice, cât și elevii fiind, astfel, protejați împotriva infectării cu SARS-CoV-2”, se menționează în comunicat.

O altă temă de discuție a vizat nevoia de consolidare a unor conduceri performante la nivel preuniversitar. În acest sens, în perioada următoare, Ministerul Educației va stabili metodologia și criteriile pentru organizarea concursurilor de ocupare a funcțiilor de directori și directori adjuncți.


Intră acum și în grupul de