Sapte autospeciale, pentru stingerea unui incendiu la o microferma de oi din Calafindesti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste 100 de oi au murit într-un incendiu izbucnit duminică la prânz la o microfermă din Calafindeşti, pagubele fiind de 70.000 lei după ce au fost înregistrate şi alte distrugeri. Potrivit ISU „Bucovina” Suceava, prin serviciul 112 a fost anunţată la ora 12:50 izbucnirea unui incendiu la un adăpost de animale ce aparţine lui Vasile D., din comuna Şerbăuţi, str. Principală.

Astfel, Garda de intervenţie Siret şi Detaşamentul de pompieri Rădăuţi împreună cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Calafindeşti şi Şerbăuţi au intervenit cu şapte autospeciale pentru localizarea şi stingerea focului.

„La sosirea pompierilor, ardeau acoperişul adăpostului de animale şi furajele depozitate în interior, existând posibilitatea de propagare la un alt adăpost de animale, aflat în imediata apropiere. Din nefericire, pompierii au găsit în interior 144 de ovine moarte, 122 de oi şi 20 de miei, reuşind să salveze din calea flăcărilor, la timp, alte 30”, precizează cpt. Dan Baltaru, de la Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul ISU „Bucovina” Suceava.

Acesta menţionează că incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore, însă militarii s-au retras la ora 23.15, după ce au fost răscolite toate paiele arse, pentru stingerea tuturor focarelor ce puteau reaprinde incendiul, şi după evaluarea pagubelor.

Focul a distrus acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de aproximativ 900 mp, circa 20 de tone plante furajere şi tâmplăria adăpostului, respectiv 16 ferestre şi două uşi. De asemenea s-au degradat alte 20 de tone de furaje, utilaje agricole şi pereţii construcţiei, pagubele fiind estimate la 70.000 lei.

Rezultatul primelor cercetări indică faptul că incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric, din cauza instalaţiei de iluminat improvizată.
Pompierii au salvat adăpostul de animale învecinat în valoare de aproximativ 200.000 lei.


Intră acum și în grupul de