CJSU: „Scenariul roșu” pentru Broșteni, „galben” pentru Ipotești și Vadu Moldovei, „verde” pentru Grămești, Pătrăuți și Rădășeni. Se anulează restricțiile complimentare la Vatra Dornei, dar se introduc la Coșna


Intră acum și în grupul de

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava s-a întrunit, în data de 9 aprilie, într-o ședință în care a analizat evoluția epidemiei cu noul coronavirus în localitățile din județ și a luat noi decizii prin Hotărârea nr. 103 din data de 09.04.2021.

Potrivit acestei hotărâri, orașul Broșteni va intra, pentru 14 zile, în scenariul roșu începând cu 11 aprilie. În prezent, rata de infectare Covid-19 din oraș este de 3.17 la mie.

De asemenea, din aceeași dată și pentru aceeași perioadă, în scenariul galben intră comunele Ipotești (1.88) și Vadu Moldovei (1.77).

În același timp, comunele Grămești (0,68), Pătrăuți (0,52) și Rădășeni (0,00) au revenit în scenariul verde.

CJSU a anulat restricțiile complimentare scenariului roșu pentru municipiul Vatra Dornei, unde rata de infectare a scăzut la 3.77 la mie. Însă acest gen de măsuri a fost introdus, începând de sâmbătă (10 aprilie), în comuna Coșna, unde rata de infectare a depășit 4 la mie (4.09).

Restricțiile caracteristice scenariului galben:

  1. Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.
  2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00 – 22:00, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri.
  3. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, se desfăşoară fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06:00-22:00.
  4. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.
  5. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.

Restricțiile caracteristice scenariului roșu:

  1. Organizarea şi desfășurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă.
  2. Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă.
  3. Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi, în intervalul orar 06:00 – 22:00.
  4. Pentru operatorii economici prevăzuţi la art. 3 lit. b) şi c) se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  5. Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.
  6. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.
  7. Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Măsurile complementare scenariului roșu:

  1. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20:00 – 05:00.
  2. Se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 05:00 –18.00.
  3. Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Intră acum și în grupul de