Ion Lungu ceartă societatea civilă și partidele care vor să-și asume merite pentru Parcul Șipote: 15 ani m-am zbătut să aduc Parcul Șipote la Suceava. Proiectul va fi făcut de primar


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, componența comisiei tehnice care va stabili tema de proiect pentru Parcul Șipote și a cerut să nu-și asume alții meritele.

Comisia tehnică pentru stabilirea temei de proiect pentru amenajarea Parcului Șipote a fost constituită, a anunțat, miercuri, primarul Ion Lungu.

Astfel, din partea USV în comisie va fi Cezar Valentin Tomescu, din partea Ordinului Arhitecților vor fi Corina Roncea, Florin Manole și Bogdan Adomniței ca membri titulari, iar Alexandru Olteani Iulia Cosovan membri de rezervă, din partea Direcției Silvice Ovidiu Morari, din partea Direcției pentru Cultură Aurel Buzincu, din partea societății civile Alin Opincaru și Sînziana Râșca. Din comisie vor mai face parte directorii direcțiilor de urbanism, fonduri europene și de patrimoniu din Primăria Suceava.

El a spus că această comisie va stabili tema de proiectare care se va aproba în Consiliul Local unde se va stabili și comisia de concurs și modalitatea de desfășurare a concursului.

„Văd că se încearcă a se confisca politic acest proiect de reabilitare a Parcului Șipote din partea partidelor politice și chiar din partea societății civile.Văd reprezentanți ai societății civile care încearcă să-și dea importanță că ei au un merit deosebit în acest proiect. Eu spun foarte clar aici și trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Totuși, meritul este al municipalității, de 15 ani de zile m-am bătut, m-am zbătut să aduc Parcul Șipote la Suceava. Am reușit, sigur, nu singur. Am mulțumit celor care m-au ajutat”, a spus Ion Lungu.

El a transmis că nu dorește politizarea acestui subiect.

„Eu zic să nu politizăm, să nu încercăm să ne asumăm, ca partide politice din Consiliul Local să facă proiect de hotărâre. Proiectul de hotărâre va fi făcut la inițiativa primarului și, sigur, dacă vor fi și grupuri de consilieri, vor fi și ele pe acest proiect de hotărâre”, a mai declarat Ion Lungu.

El a făcut un apel să nu fie confiscat subiectul din punct de vedere politic.

„Fac un apel să facem o treabă bună în ceea ce ne-am propus la Parcul Șipote și să lăsăm această asumare de merite și confiscare pe criterii politice sau de societate civilă”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de