„Clopotele Bucovinei”, intr-un spectacol extraordinar, in prima zi de Paste (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sucevenii vor avea parte duminică, în prima zi de Paşte, de un spectacol extraordinar de sunet şi imagine, în care vor putea fi ascultate şi vizionate clopotele de la 12 mănăstiri din Bucovina. Potrivit președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, acest concert a fost realizat prin înregistrarea audio și video a clopotelor unor mănăstiri și biserici din județ, iar aranjamentul, care a fost făcut de muzicologi va conține și inserții de cum se bate toaca la unele mănăstiri.

Şeful deliberativului judeţean a precizat că acest spectacol, care va fi prezentat la difuzoare și pe ecrane uriașe amplasate în Parcul central al municipiului Suceava, va începe cu sunetul produs de cel mai mare clopot al mănăstirii Putna, ”Buga”, de 1565 de kilograme, turnat în 1490 din porunca lui Ștefan cel Mare, urmat de clopotul ”Blagovistnic” în greutate de 318 kilograme, turnat în 1490 din porunca lui Ștefan cel Mare și apoi de ”Ușerul”, dăruit mănăstirii în 1530 de domnitorul Petru Rareș.

În concert mai sunt incluse înregistrări ale clopotelor mănăstirilor Voroneț, Sucevița, Moldovița, Arbore, Probota, Slatina, Dragomirna, Humorului, Cacica și Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.


Intră acum și în grupul de