Focuri de armă la Ulma pentru prinderea unor contrabandiști de țigări. Suspecții au reușit să fugă în Ucraina abandonând țigări de 70.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina au descoperit şi confiscat în urma unei acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 5.999 pachete cu țigări, în valoare de 70.188 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan a declarat că în 15 aprilie la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate, iar în jurul orei 18.30, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat, pe direcția localității Ulma, un grup de persoane care transporta de la frontiera de stat spre interiorul țării mai multe colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, ignorând somațiile polițiștilor.

În vederea reținerii persoanelor implicate, au fost trase două focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această data cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 12 baxuri cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 5.999 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de peste 70.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentarea  întregii  activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de