Furturi in noaptea de Inviere


Intră acum și în grupul de

Hoţii au încercat să profite de noaptea de Înviere când vigilenţa proprietarilor a fost mai scăzută. Potrivit IPJ Suceava, duminică, la ora 03,20, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului au depistat un tânăr care a ieşit dintr-o zonă în care era situat un bar, ascunzând ceva sub geacă, după care s-a deplasat în grabă spre zona pieţii agroalimentare. Poliţiştii s-au dus imediat să verifice zona unde se află barul, şi au constatat că sticla geamului uşii termopan este spartă fiind creată o fantă care permite trecerea unei persoane adulte. Aceştia au plecat în urmărirea tânărului şi l-au prins în apropierea Secţiei Urgenţă a Spitalului orăşenesc Gura Humorului.

Acesta a fost identificat în persoana minorului L.V. , de 16 ani, din Câmpulung Moldovenesc. S-a constatat că suspectul avea asupra sa 3 sticle cu băuturi alcoolice spirtoase, respectiv 2 sticle la 1 litru votcă sigilate şi o sticlă a 1 litru votcă cu aproximativ 300 ml de conţinutul băuturii, băuturi despre care a declarat verbal că le-a sustras din barul sus menţionat. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat”.

Tot duminică, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Pojorâta au fost sesizaţi de D. Mihai despre faptul că persoane necunoscute, în noaptea de 03/04.04.2010, au sustras din locuinţa mamei sale D. Maria, de 76 ani, din localitate, mai multe bijuterii din aur şi argint în valoare de circa 1000 lei. Bijuteriile din aur şi argint, inele şi lanţuri erau depozitate într-o cutie de bijuterii aflată în vitrina unui dulap în dormitor.

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, a fost identificată minora S. E., de 15 ani, din localitate, asupra căreia au fost găsite mai multe bijuterii, pe care suspecta le-a predat poliţiştilor şi despre care a declarat că le-a sustras în noaptea de 03/04.04.2010 dintr-o locuinţă din comuna Pojorâta.

În urma prezentării respectivelor bijuterii părţii vătămate, aceasta din urmă a declarat că îi aparţin şi sunt cele ce i-au fost sustrase. Prejudiciul creat a fost recuperat în proporţie de 90%. Şi în acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal, ce urmează a fi soluţionat procedural.


Intră acum și în grupul de