Datoriile municipalitatii sucevene se ridica la 300 de miliarde de lei vechi (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Încasările la bugetul local, în primul trimestru al acestui an, s-au situat la 85 la sută faţă de perioada similară a anului trecut, iar datoriile totale ale Primăriei Suceava sunt de aproximativ 30 de milioane de lei, a declarat miercuri, primarul Ion Lungu. Potrivit acestuia, situaţia nu ar fi dramatică, în măsura în care lucrurile ar merge în economie.

„Este greu, dar avem lichiditate şi posibilitatea de a ne mai îndatora. Situaţia este grea, ca la toată lumea”, a spus edilul-şef sucevean.
Lungu a arătat că Primăria are datorii de aproximativ trei milioane de lei la firma care se ocupă cu asfaltarea străzilor şi refacerea trotuarelor din municipiu, dar a recunoscut că nici nu este foarte mulţumit de activitatea acesteia. El şi-a exprimat nemulţumirea faţă de modul în care acţionează firma SCCF Grup Colas Iaşi, care asigură asfaltarea străzilor şi refacerea trotuarelor din municipiu, şi precizat că a chemat reprezentanţii firmei pentru a stabili împreună un grafic de lucrări de reparaţii şi asfaltări, pentru refacerea infrastructurii afectate de investiţiile de înlocuire a reţelelor de termoficare, apă şi canalizare.

Lungu a menţionat că Primăria are către firmă datorii de trei milioane de lei, dar că situaţia nu este îngrijorătoare în condiţiile în care rulajul financiar anual cu această firmă este de aproximativ zece milioane de lei. „Faţă de sumele pe care le rulăm cu ei, de circa zece milioane de lei pe an, 3 milioane de lei nu este foarte mult”, a spus primarul, cu precizarea că cele mai multe datorii sunt de la reparaţia trotuarelor.

Datorii mari mai are municipalitatea suceveană şi faţă de firma Rosal care asigură salubrizarea în oraş, de aproximativ 2,5 milioane de lei, din care cea mai mare parte, 1,7 milioane de lei, reprezintă restanţe la plata transportului deşeurilor la groapa de gunoi din Fălticeni. „Situaţia nu este extraordinară, dar nu e de blocaj. Ca în toată economia, de criză”, a conchis Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de