Președintele Gheorghe Flutur și ambasadorul Israelului, David Saranga, au convenit o colaborare permanentă pentru valorificarea potențialului județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, l-a primit joi, pe Ambasadorul Israelului la București, David Saranga, iar în cadrul discuțiilor acesta a făcut o prezentare a potențialului economic al județului Suceava.

Oportunitățile de cooperare româno-israeliană la nivelul județului Suceava au vizat teme precum dezvoltarea economică, sănătatea și turismul, cu referire la parcul industrial și Aeroportul „Ștefan cel Mare”, agricultura și industria  limentară, dar și domeniul IT.

„Sunt domenii în care județul Suceava poate atrage investiții, pentru a valorifica întregul potențial de care dispune”, a spus Flutur.

El a subliniat că important este ca această cooperare să înceapă în cel mai scurt timp, motiv pentru care se va stabili un mod de lucru pentru o colaborare permanetă, constituirea unui grup de lucru care va lucra, pentru început, online, urmând sa fie organizate în județul Suceava întâlniri cu delegații israeliene, acțiuni de promovare a brandului Bucovina și a turismului în județul Suceava.

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, efectuează o vizită de mai multe zile în județul Suceava și a participat la activități de stână,  la cultivarea de cartofi la Botoșana,dar a condus și o căruță.

În cursul după amiezii de joi el a adus un omagiu, în Gara Suceava, evreilor din România, care au fost victime ale Holocaustului.


Intră acum și în grupul de