Transport de cherestea fără aviz și tăieri ilegale pe raza localității Prisaca Dornei, depistate de jandarmii suceveni în cursul acestei săptămâni


Intră acum și în grupul de

Săptămâna aceasta, jandarmii suceveni au desfășurat acțiuni de prevenire și combatere a tăierilor ilegale de arbori, atât independent, cât și în cooperare cu ocoalele silvice de pe raza județului, a informat vineri, 23 aprilie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava.

Potrivit sursei citate, au fost identificate trei persoane care au comis abateri silvice. Cel mai grav caz identificat de jandarmii suceveni a avut loc pe raza localității Prisaca Dornei. Concret, jandarmii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de un sucevean de 44 ani.

El transporta cherestea fără a fără documente de proveniență și însoțire. Astfel, șoferul s-a ales cu o amendă de 5.000 lei, iar cantitatea de 3,60 mc cherestea rășinoase a fost confiscată.

Ilegalități în domeniul silvic au fost constatate și pe raza pădurii Udești. Mai exact, jandarmii au depistat doi localnici care tăiau ilegal arbori nemarcați dintr-o pădure din zonă. IJJ Suceava precizează că fapta lor întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de „tăiere ilegală de arbori”.

Citiți și:
Trei transporturi de cherestea fără avize, depistate în doar o oră la Cornu Luncii. Polițiștii au confiscat peste 12 mc de mase lemnoase


Intră acum și în grupul de